Eksteriørmaling

​Når du velger eksteriørmaling er det andre kriterier å vektlegge enn ved valg av interiørmaling.

​Malingen du bruker utendørs skal ikke bare dekke godt, men den skal også beskytte mot vær og vind. Samtidig skal den gi det personlige preget som du er ute etter.

Når du velger hva du skal bruke utendørs står du ofte ovenfor tre valg:

  • Beis
  • Dekkbeis
  • Maling

Når du skal velge mellom disse er det et spørsmål om hvilken finish du liker best, hvor ofte du vil drive vedlikehold og beskyttelse mot lysnedbryting og fukt.

Beis trenger inn i treverket og lar treverkets struktur skinne gjennom. De fleste typer beis er lette å påføre. Beisen er tynn og svakt pigmentert. Dette gjør at man må påberegne noe mer vedlikeholdsarbeid.

Dekkbeis kan ses på som en mellomting mellom beis og maling. Treverket er fortsatt godt synlig, men dekkbeisen har bedre beskyttelse mot lysnedbryting enn beis. Det kan derfor gå lenger tid mellom hver påføring. Ved gjentatte påføringer vil dekkbeisen se mer og mer ut som maling.

Maling er valget for deg som vil ha lengst mulig intervall mellom hvert vedlikehold. Malingen danner en hinne på veggen som er svært motstandsdyktig mot både fukt og lysnedbryting. Ulempen er at man må skrape veggen før neste påføring dersom malingen har begynt å flasse. Dette problemet er ikke like stort i dag som før, da det finnes malinger som er laget spesielt for å slites uten å flasse mye.

Vi har malingen du trenger til treveggen, grunnmuren eller vinduskarmen. Kom innom Fargesenteret Ringebu for å se alle mulighetene!

Eksteriørmaling

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon

979 48 000